Asociația pentru Consiliere și Educație în Sănătate

ACES_logo final Asociația pentru Consiliere și Educație în Sănătate

Ziua mondială a diabetului – 2022

ziua mondiala a diabetului 2022

1 din 10 persoane are diabet zaharat.
În lume sunt 537 de milioane de persoane cu diabet dintre care 61 de milioane în Europa.
Până în 2045 ne așteptăm ca acest numar să ajungă la 783 de milioane de persoane.
Sunt necesare acțiuni de prevenție și diagnostic precoce pentru a modifica aceste cifre. În spatele acestor cifre sunt persoane care au nevoie de noi.

14 noiembrie 2022 – Ziua Mondială a Diabetului la Iași Anul acesta se împlinesc 7 ani de când Palatul Culturii din Iași este iluminat în albastru și apare pe site-ul Federației Internaționale de Diabet pentru creșterea gradului de conștientizare a acestei afecțiuni. În ziua de 14 Noiembrie a fiecărui an, clădiri reprezentative din marile orașe ale lumii sunt iluminate în această culoare, ca parte a mișcării internaționale de creștere a conștientizării privind Diabetul Zaharat. Orașul Iași este pe harta IDF (International Diabetes Federation) din 2015.

În plus, anul acesta am lansat o provocare pentru colegii noștri din țară pe aceeași temă – Blue Balloon Challenge și au realizat filmări încercând să mențină un balon albastru în aer, în timp ce realizau activitățile zilnice.

Prin provocarea Blue Balloon Challenge am încercat să ne arătăm suportul pentru pacienții cu diabet zaharat, care încearcă zilnic să își mențină glicemiile într-un echilibru constant.

ziua mondiala a diabetului 2022

În plus, anul acesta am beneficiat de încă un eveniment realizat cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, ce a avut ca principal scop informarea şi educarea publicului larg cu privire la importanţa prevenţiei diabetului, a controlului eficient al acestei afecţiuni precum și îmbunătaţirea stilului de viaţă pentru persoanele afectate de această boală. 

Realizatorii evenimentului, ASCOTID Mureș și ACES Iași în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, Universitatea Dimitrie Cantemir Târgu Mureș, Pacientul 2.0 și Rodiabet, și-au propus să vină în sprijinul pacienților cu prezentări pe înțelesul acestora. Medici cunoscuți și implicați în educația pacientului au ajutat să înțelegem diabetul, de la depistare la tratament, să prevenim complicațiile și să abordăm aspecte esențiale din viața de zi cu zi.

ziua mondiala a diabetului 2022

Articole recente

Prediabetul

CE ESTE – CAUZE – SIMPTOME – FACTORI DE RISC Ce este prediabetul? – Înainte de a putea răspunde la această întrebare

Despre glicemii

Cum interpretăm corect glicemiile? Care este valoarea normală a glicemiei și de la ce valoare a glicemiei merg la medic?

Diabetul de tip 1

CUM ÎL RECUNOAȘTEM; SIMPTOME CLASICE Diabetul zaharat de tip 1 este rezultatul unei tulburări de imunoreglare fiind consecință a unui proces de

Abonează-te

Urmărește-ne

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *