Asociația pentru Consiliere și Educație în Sănătate

ACES_logo final Asociația pentru Consiliere și Educație în Sănătate

Tabără copii cu diabet

Diabetul zaharat tip 1 reprezintă incapacitatea corpului uman de a elibera insulină. Aceasta trebuie administrată prin injecții multiple pentru supraviețuire.

Copiii și tinerii cu diabet au o speranță de viață normală datorită insulinei și tehnologiei ( pompe de insulină și senzori glicemici), dar integrează greu injectarea zilnică, monitorizarea glicemiei( circa 12 înțepături/zi) și cântărirea alimentelor în contextul vieții obișnuite și colectivelor din care fac parte ( școală, facultate).

Părinții refuză deseori participarea copiilor la activități extrașcolare ( tabere tematice nesupravegheate medical) neavând siguranța gestionării corecte a fluctuațiilor glicemiei. Proiectul are ca scop creșterea nivelului de cunoștințe în gestionarea diabetului zaharat tip 1, în rândul copiilor, adolescenților și a părinților acestora.

Proiectul vizează crearea unei comunități unite în care să primeze creșterea gradului de informare, de implicare și de autonomie a copiilor și adolescenților în gestionarea diabetului. Copiii vor deveni siguri pe ei atât în condiții obișnuite (acasă, la școală), cât și în condiții solicitante fizic, emoțional sau metabolic.

Noi organizăm taberele ACES pentru diabet pentru a ajuta copii cu diabet si familiile lor să se bucure fără rețineri și temeri de toate activitățile specifice vârstei în egală măsură cu cei care nu au această afecțiune.

Articole recente

Prediabetul

CE ESTE – CAUZE – SIMPTOME – FACTORI DE RISC Ce este prediabetul? – Înainte de a putea răspunde la această întrebare

Despre glicemii

Cum interpretăm corect glicemiile? Care este valoarea normală a glicemiei și de la ce valoare a glicemiei merg la medic?

Diabetul de tip 1

CUM ÎL RECUNOAȘTEM; SIMPTOME CLASICE Diabetul zaharat de tip 1 este rezultatul unei tulburări de imunoreglare fiind consecință a unui proces de

Abonează-te

Urmărește-ne

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *