Asociația pentru Consiliere și Educație în Sănătate

ACES_logo final Asociația pentru Consiliere și Educație în Sănătate

Senzori de glicemie pentru copiii cu diabet

Imaginează-ți un copil de 1 an pe care părinții îl înțeapă în degetele de la mână de 12 ori pe zi pentru a-l ști in siguranță….

Viața unei familii se schimbă dramatic când copilul primește diagnosticul de diabet zaharat tip 1. Copilul are nevoie de peste 4 injectii cu insulină zilnic, pentru a inlocui funcția pancreasului – doar așa va crește si se va dezvolta normal. Pentru fiecare injectie va fi nevoie de valoarea glicemiei recoltata din deget. La 2 ore de la fiecare masa, la culcare, noaptea la ora 3 si ori de câte ori se simte rău, se testează din nou. Tot înțepând degetele.

Un copil nou diagnosticat, fără senzor de glicemie, își verifică glicemia între 6 și 12 ori pe zi. Sunt în total între 10 și 16 înțepături zilnice permanent. La acestea se adaugă sentimentele de teamă, nesiguranță, frustrare atât ale copilului cât și ale părinților. Întrebarile nerostite sunt „de ce mi se întâmplă mie?”, „de ce i se întâmplă copilului meu?”.

Costul senzorilor de glicemie pentru jumătate de an depășește 1000 euro.

Din donațiile primite, ACES- Asociația pentru consiliere și educație în sănătate achizitionează senzori de glicemie pentru copiii cu diabet zaharat tip 1 în primele 6 luni de la diagnostic. După aceste 6 luni, Programul National de Diabet asigură gratuit accesul la senzori de glicemie.

Articole recente

Prediabetul

CE ESTE – CAUZE – SIMPTOME – FACTORI DE RISC Ce este prediabetul? – Înainte de a putea răspunde la această întrebare

Despre glicemii

Cum interpretăm corect glicemiile? Care este valoarea normală a glicemiei și de la ce valoare a glicemiei merg la medic?

Diabetul de tip 1

CUM ÎL RECUNOAȘTEM; SIMPTOME CLASICE Diabetul zaharat de tip 1 este rezultatul unei tulburări de imunoreglare fiind consecință a unui proces de

Abonează-te

Urmărește-ne

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *